Prikupljena 151 doza krvi

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.11.2017. 08:39

U Kotor Varošu je organizovana četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, na kojoj je prikupljena 151 doza ove dragocjene tečnosti koja će biti predata Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović rekao je da se za akciju prijavilo 217 ljudi, od kojih 66 nije moglo dati krv zbog zdravstvenih razloga. 

"Ovo pokazuje da su stanovnici Kotor Varoša vrlo savjesni i spremni da pomognu. Raduje nas što smo vidjeli veliki broj mladih koji ne gube kontinuitet davanja krvi", naveo je on. 

Brborović je dodao da je među davaocima njih 21 prvi put dalo krv, na šta su posebno ponosni. 

On je naglasio da u Kotor Varošu sve veći broj ljudi daje krv, što daje garancije da će uvijek biti dovoljno količina ove dragocjene tečnosti. 

Zoran Đurić i Nenad Tovilović dali su krv 25. put i ističu da će se, dok ih zdravlje bude služilo, redovno odazivati ovakvim akcijama. 

Aleksej Tovilović, koji je prvi put dao krv, kaže da će to činiti i ubuduće. 

"Osjećaj je neopisiv i sa sigurnošću mogu reći da ću i u budućnosti darovati dragocjenu tečnost, znajući pri tom da na taj način nekome spašavam život", rekao je Tovilović. 

U Kotor Varošu ima više od 520 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta, uz podršku načelnika opštine Zdenka Sakana, koji je srednjoškolkama uručio zahvalnice humanosti za prvo učešće u dobrovoljnoj akciji davanja krvi. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…