Prikupljene 132 doze krvi

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.07.2016. 19:22

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu danas su prikupljene 132 doze dragocjene tečnosti, koje će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da je broj davalaca bio znatno veći /160/, ali da zbog niskog ili visokog pritiska 28 ljudi nije bilo u mogućnosti da učestvuje u akciji.

“Zaista sa ponosom možemo da kažemo da smo razvili takav stepen dobrovoljnog davalaštva krvi da prema broju prikupljenih doza dragocjene tečnosti spadamo među vodeće opštine u Republici Srpskoj”, istakao je Brborović.

Prema njegovim riječima, dobrovoljno davalaštvo u Kotor Varošu je u ekspanziji, što daje garancije građanima da će uvijek imati na raspolaganju dovoljne količine krvi svih krvnih grupa.

Zdravko Kovačević je dao krv 34 puta i ističe da je to obaveza svakog zdravog čovjeka.

“Krv je lijek koji jedino čovjek može da proizvede. Dok sam zdrav i sposoban sa zadovoljstvom ću davati krv, a apelovao bih i da se mladi uključe u ovakve akcije”, naglasio je Kovačević.

U Kotor Varošu je evidentirano 450 dobrovoljnih davalaca krvi, a danas je dragocjenu tečnost prvi put dalo pet novih.

Osim radnika javnih i privatnih preduzeća, poseban doprinos akciji dali su članovi nevladinih organizacija, pripadnici MUP-a, predstavnici sportskih kolektiva i udruženja.

Današnju akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “Budi human, daruj krv” organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, uz podršku privrednika i opštine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…