Prikupljene rekordne 173 doze krvi

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.03.2016. 19:32

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu danas su prikupljene 173 doze dragocjene tečnosti, koje će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da je ukupan broj davalaca bio znatno veći /208/, ali zbog niskog ili visokog pritiska 35 ljudi nije bilo u mogućnosti da daruje dragocjenu tečnost. 

"Nadmašili smo prethodni rezultat od 152 doze krvi i ponosni smo na današnji broj prikupljenih doza. Dobrovoljno davalaštvo u Kotor Varošu je u ekspanziji, što nam daje garancije da će naši građani uvijek imati na raspolaganju dovoljne količine krvi svih krvnih grupa", istakao je Brborović. 

Osamnaestogodišnja Tatjana Jeftimir, koja je prvi put dala krv, pozvala je vršnjake da se odazivaju na ovakve akcije, jer je ovo obaveza svakog zdravog čovjeka. 

"Tako spašavamo nečiji život i ubuduće ću redovno davati krv", rekla je ona. 

U Kotor Varošu evidentirano je 430 dobrovoljnih davalaca krvi, a danas je dragocjenu tečnost prvi put dalo 30 novih dobrovoljnih davalaca. Osim radnika državnih i privatnih preduzeća, poseban doprinos današnjoj akciji dali su članovi nevladinih organizacija, ali i fudbalski veterani, koji su redovni učesnici ovakvih akcija. 

"Šta možemo učiniti humanije, nego spasiti nečiji život, a krv je lijek koji život znači", poručio je fudbalski veteran i redovan davalac krvi Jasmin Varošić. 

Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, uz podršku privrednika i opštine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…