Prikupljeno rekordnih 187 doza dragocjene tečnosti

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.11.2016. 19:42

Na današnjoj jesenjoj, trećoj po redu, akciji dobrovoljnog davanja krvi organizovanoj od strane Crvenog krsta Kotor Varoš prikupljeno je rekordnih 187 doza dragocjene tečnosti. Kotorvaroški humanisti su pokazali da nema granica kada je u pitanju privrženost dobrovoljnom davanju krvi i obezbjeđivanju potrebnih količina za liječenje naših sugrađana.

Iako je na martovskoj akciji prikupljeno 173 jedinice krvi i smatralo se da je to nedostižan rekord, evo već u novembru ta je brojka premašena.

Akcija je organizovana u zgradi Crvenog krsta Kotor Varoš u periodu od 9:30 do 16:00.

Na istu se odazvalo oko 250 dobrovoljnih davalac ali mnogi nisu mogli dati krv zbog zdravstvenih razloga (visok pritisak, anemija, herpes itd.). Posebno nas raduje što je po prvi put krv dao 41 mladi davalac i na taj način su se svrstali u veliku armiju humanista.

Crveni krst Kotor Varoš zahvaljuje se svima koji su uzeli učešće u ovoj nadasve plemenitoj akciji, a naročito mladima iz SŠC "Nikola Tesla" koji su došli u velikom broju i mnogi krv dali po prvi put.

Takođe su izrazili zahvalnost ekipi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Banja Luka koji su bez predaha i vrlo profesionalno obavili svoju zadaću.
 Donatori koji su potpomogli akciju su u prvom redu, Opština Kotor Varoš kao i ostali brojni kotorvaroški privrednici.
Najviše su se istakli volonteri koji su neumorno radili na pripremi realizaciji cjelokupne akcije.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…