Prošireni kapaciteti Dječijeg vrtića „Larisa Šugić“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.05.2017. 13:38

Kotorvaroški dječiji vrtić proširio je kapacitete adaptiranjem prostorije u aneksu objekta kino sale, površine 74 m2, koja će se koristiti za smještaj vrtićke grupe – produženi boravak. Ugovor o zakupu prostorija do kraja 2017. godine danas su potpisali v.d. direktora Centra za kulturu, sport i informisanje Dragan Zeljković i v.d. direktora JU Dječiji vrtić „Larisa Šugić“ Mladen Tepić a prostorija je adaptirana vlastitim sredstvima i uz pomoć Centra za kulturu, sport i informisanje i međunarodne organizacije World Vision.

„Ovo je prva ozbiljnija investicija u proširenje kapaciteta dječijeg vrtića u proteklih 15 godina. Djeca iz produženog boravka su dobila prostoriju koja je savremeno opremljena i u skladu je sa njihovim uzrastom“ – rekao je Mladen Tepić, v.d. direktora vrtića.

Za izmještanje vrtićke grupe dobili su saglasnost načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana a obavješteno je i nadležno Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

„U vrtiću trenutno boravi 130 djece a po prvi put imamo situaciju da možemo primiti još desetoro djece u jasličku grupu te ovom prilikom pozivamo roditelje da upišu djecu u vrtić. Planiramo da sredstvima iz kapitalnih investicija opštine i sredstvima stranih donatora nastavimo da radimo na proširivanju kapaciteta i obezbjeđivanju boljih uslova za boravak djece u našoj ustanovi“ – dodao je Tepić.

U ovoj ustanovi je u toku i program pripreme pred polazak u školu za djecu koja nisu do sad bila obuhvaćena predškolskim obrazovanjem koji pohađa više od 60 djece raspoređenih u tri vrtićke grupe.

Izvor: centarzakulturukv.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…