Projekat „Medena kućica“ dobio najveću podršku

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.05.2017. 12:35

Projekat „Medena kućica“ dobio najveću podršku

Riječ je o projektu koji se zasniva na porodičnom biznisu proizvodnje medenih košnica. Pored ovog projkta nagrađene su još dvije inovacije iz Banja Luke i Ključa.

Učesnici ovog projekta su imali priliku predstaviti svoje ideje iz različitih oblasti koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli svojoj zajednici.

Uz pomoć stručnjaka koji podstiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe sa najboljim idejama su dobile savjete kako da na najbolji način projekti budu integrisani u njihovim zajednicama.

Start-up dan „Kreni” je jednodnevna aktivnost koja je okupila vodeće aktere iz različitih područja društveno-odgovornog poslovanja, ali također i preduzetnike, inovatore, kreativce, lidere i poslovne entuzijaste u raznim poslovnim kategorijama.

Start-up dan samo je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP Bosnia and Herzegovina).

Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti opštinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.

142 mjesne zajednice i 25 jedinica lokalne samouprave širom zemlje učestvovaće u prvoj fazi projekta, čime će se doprinijeti poboljšanju kvaliteta života 300.000 ljudi širom zemlje. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…