Promovisana knjiga „Novi koncept Republike Srpske“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.05.2018. 08:47

U kotorvaroškoj kino-sali promovisana je knjiga „Novi koncept Republike Srpske“ autora Milka Grmuše. „Nova srpska politika u BiH i novi politički koncept Republike Srpske je neminovnost ukoliko neko želi da Srbi u BiH za 50 godina ne dođu u situaciju u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu“, poručio je Grmuša.

Prepoznatljivim i jedinstvenim stilom pisanja autor je precizno i jasno objasnio nove koncepte i drugačije vizije, modernizaciju, sukob ideja umjesto ideologija, saradnju umjesto sukoba sa drugim narodima.

„Dosljednost u stavovima, pronicljivost u analizama, originalnost i pragmatičnost u prijedlozima konkretnih zakonskih i sistemskih rješenja jesu ono što Grmušu razlikuje od svih drugih autora, a posebno od drugih blogera“, istakla je Jelena Trivić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

Diplomirani ekonomista Nikola Kužet ističe da ono što Grmušu razlikuje od ostalih jeste vjerodostojnost, jer ovaj mladi čovjek ima svoje vrijednosti koje se poklapaju sa njegovim tekstovima.

„Grmuša je po svom opredjeljenju najbliži liberalima, ali mi se čini da je u njemu prožeto i najbolje od konzervativaca, demohrišćana i socijalista. I to ga čini jedinstvenim autorom“, rekao je Kužet.

Grmuša na prvo mjesto stavlja ekonomske teme koje su preduslov i za sve ostalo što je potrebno za modernizaciju ovog društva, ali naglašava problem demografije i istorije.

Izvor: centarzakulturukv.com

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…