Promovisani “Heroja po šiframa”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.10.2018. 08:43

Promocija knjige “Heroji po šiframa”, koja donosi priče o ljudima koji su se kroz život susreli i na kraju izborili sa malignim i drugim teškim oboljenjima, izazvala je lavinu emocija među Kotorvarošanima.

Narodna biblioteka Kotor Varoš organizovala je promociju, koja je izazvala veliku zainteresovanost, posebno kod nježnijeg pola. Autor Dajana Tadić naglasila je da je ovo knjiga nade, a nikako štivo koje tjera na razmišljanje o lošim stvarima.

– Pišući ovu knjigu, željela sam da ljudima pokažem da se u životu treba boriti i kada sve izgleda vrlo loše. Ako smo dovoljno jaki da se suočimo sa svojim demonima na kraju ćemo ih sigurno i pobijediti. Bitno je da se nikada ne treba predavati – naglasila je Tadićeva i dodala da ju je njena bolest, ma kako da se u tom trenutku činila strašna, na neki način podstakla da se bori, jer nije htjela da joj se život završi sa 25 godina.

Gordana Čajić, jedan od Dajaninih heroja o kojima je pisala u svojoj knjizi, istskla je da je odmah na početku svoje bolesti, uprkos lošim prognozama, jednostavno znala da će se izboriti s tom strašnom preprekom koja joj se našla na putu.

– Uvijek sam bila jaka, nisam bila pesimista i u bolnicama su nas svi pamtili kao vesele pacijente, ako se tako uopšte može reći – rekla je Čajićeva.

Kolumnista iz Kotor Varoša Zorana Tovilović kazala je da je tek nakon što je pročitala “Heroje po šiframa” shvatila šta su to ustvari maligne bolesti i koliko je bitno ne pokleknuti pred njima.

Direktorica Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić istakla je da je ovo bila najemotivnija promocija koja je održana u biblioteci i da se i na ovakav način može pomoći ljudima koji su se susretali sa malignim oboljenjima, ukazujući im da nikada ne treba gubiti nadu.

Izvor: mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…