Proslava Vaskrsa najvećeg hrišćanskog praznika u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.04.2018. 09:19

Obilježavanje Vaskrsa na području Kotor Varoša jutros je počelo tradicionalnim urancima u svim pravoslavnim hramovima u kojima su služene vaskršnje liturgije, a vjernici su nakon višenedjeljnog posta pristupili svetoj tajni pričešća.

Mjesno sveštenstvo je nakon službe čitalo Vaskršnju poslanicu Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić rekao je da, dočekujući Vaskrsenje Hristovo, dočekujemo radost života, radost koja na Bogu poznat način ozaruje naše duše i prosijava kroz naše lice.

„Onoliko koliko se raduješ Vaskrsenju toliko si spreman da se kroz ovaj život raduješ budućem životu. Jer za pravog hrišćanina smrt i teškoće ovoga svijeta su prolazne. Radujući se zemaljskom novom danu mi živimo za novi dan i novo vrijeme u slavi Vaskrslog Hrista„, istakao je Narić.

On je naglasio da zato pravi hrišćanin na praznik Vaskrsenja Hristovog mora i treba da bude svijetlog, a ne tmurnog lica.

Narić je napomenuo da radost ne treba da bude lažna, već odraz duše koja teži ljubavi, ljepoti i dobroti, skladu i harmoniji i koja se raduje svakom ljudskom biću i susretu sa njim.

„Radujući se sa Vama, molimo se vaskrslom Hristu da se srca ispune ljubavlju prema svima, da volimo i poštujemo jedni druge, uvijek imajući na umu da smo svi djeca Božija, braća među sobom„, rekao je Nrić, dodajući da je Hristos pobijedio smrt i otvorio vrata Raja za sve pravdoljubive, bogoljubive, čovjekoljubive i hristoljubive ljude.

Izvor:SRNA

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…