Proslavljena krsna slava Demokratskog narodnog saveza

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.11.2018. 08:14

Potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza Nedeljko Čubrilović poručio je u Kotor Varošu na proslavi Mitrovdana - krsne slave stranke, da će DNS i dalje biti dio vlasti jer je odgovornom politikom prema Republici Srpskoj pokazao koji su prioriteti stranke i u kojem pravcu će djelovati.

Čubrilović je čestitao slavu članovima i simpatizerima stranke i poručio da tradiciju ne treba prekidati. 

"Želim vam da u našem zaštitniku Svetom Dimitriju i njegovom iskustvu pronađete ideju za ovozemaljski život, ali i da čuvamo vjeru i praznovanje kao što je on širio hrišćanstvo", istakao je Čubrilović i dodao da u najvećim teškoćama trebamo biti ljudi. 

Demokratski narodni savez je u Kotor Varošu osnovan 2010. godine i, prema riječima člana Opštinskog odbora Vanje Kuprešak, podrška građana ovoj stranci je sve veća. 

"Iza naših rezultata je ogroman rad, velika posvećenost i odanost političkim ciljevima DNS-a. U narednoj godini moramo uvažavati šta građani Republike Srpske i lokalne zajednice očekuju od nas", istakla je Kuprešak i dodala da je DNS u lokalnom parlamentu sa četiri odbornika relevantan politički faktor. 

Proslavi Mitrovdana prisustvovali su i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Vladi Srpske Radmila Kocić Ćućić, pomoćnik ministra pravde Slobodan Zec, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Damir Ćopić, sekretar ministarstva trgovine i turizma Biljana Korićanac, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, delegacija Glavnog odbora DNS-a, kao i delegacije odbora DNS-a iz Čelinca i Banjaluke, brojni članovi stranke sa područja Kotor Varoša, lokalni privrednici i gosti. 

Prigodan poklon, umjetničku sliku autora Branka Rusmira, osnivač DNS-a u Kotor Varošu Goran Đurić uručio je potpredsjedniku DNS-a Nedeljku Čubriloviću. 

Slavski obred obavio je sveštenik Damir Vrhovac, a potom je uslijedilo lomljenje slavskog kolača.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…