Provokacije povodom Dana RS stigle na adresu kotorvaroških funkcionera

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.01.2017. 15:35

Bošnjačka udruženja iz FBiH uputila su uoči Dana RS provokativne poruke na adresu opštinskih funkcionera u Kotor Varošu.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko sakan potvrdio je da je dobio pismo u kojem se tvrdi da presude donesene u Haškom tribunalu i Sudu BiH ukazuju da je RS institucionalno i sistematski stajala iza genocida. Pisma iste sadržine dobili su i načelnici opštinskih odjeljenja i drugi funkcioneri.

– To je potpuno bespotrebna provokacija. Svako treba da slavi svoje praznike u miru i ovakve poruke ne koriste nikome – istakao je Sakan.

Pismo potpisuje 29 bošnjačkih udruženja, a nedavno je stiglo i na adresu gradonačlenika Banjaluke Igora Radojičića i odbornika u gradskoj Skupštini. Ispod teksta, iza kojeg stoje “Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa”, “Udruženje žrtava i svjedoka genocida” i druga udruženja, nalaze se fotografije funkcionera iz vojnog i političkog rukovodstva RS osuđenih u Hagu i Sarajevu.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka ranije su rekli da će ispitati slučaj slanja provokativnih pisama.

Izvor: MKV 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…