Publikacija za jubilej FK „Mladosti“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 05.08.2016. 08:43

Fudbalski klub “Mladost” iz Kotor Varoša ove godine slavi 90 godina postojanja, a jubilej će biti obilježen odigravanjem prijateljskih utakmica seniora i omladinaca kotorvaroškog trećeligaša, kao i odgovarajućih selekcija Fudbalskog saveza /FS/ Republike Srpske.

“U dogovoru sa generalnim sekretarom FS Republike Srpske Rodoljubom Petkovićem pokušaćemo da u Kotor Varoš dovedemo mlade reprezentativce Republike Srpske, koji su nedavno osvojili dva prva mjesta u češkom Jablonecu“, istakao je predsjednik Organizacionog odbora i načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović.

Naredne sedmice biće poznat i rival “Mladosti” u seniorskoj konkurenciji, a oba prijateljska meča bila bi odigrana početkom septembra, kada je termin kvalifikacionih utakmica za svjetsko prvenstvo.

Publikacija povodom višedecenijskog trajanja ovog uzornog sportskog kolektiva je u završnoj fazi. U njoj će biti obuhvaćen period od postanka “Mladosti” do danas. “Fotografije iz predratnog perioda, sjećanja na velike utakmice, opstanak kluba u teškim vremenima, treneri i igrači koji su obilježili postojanje `Mladosti`, sve će to biti obuhvaćeno u publikaciji koja će biti promovisana na svečanoj akademiji“, rekao je novinar i publicista Duško Kerezović, član Organizacionog odbora.

Povodom jubileja 90 godina postojanja FK “Mladost” biće svečano otvoren trg u okviru sportskog centra, koji će, zbog njegove povezanosti sa Kotor Varošom, nositi naziv legendarnog fudbalskog trenera Miljana Miljanića.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…