RTRS o požaru na deponiji u Kotor Varošu: U gašenju požara angažovani i gusjeničari

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.07.2017. 17:27

Požar koji je izbio na deponiji u Novom selu u opštini Kotor Varoš još nije ugašen i vatrogasci su i dalje na terenu, a u pomoć su im stigle kolege iz Banjaluke i Čelinca, rekao je starješina Vatrogasne jedinice Kotor Varoš Nedeljko Sakan.

Sakan je dodao da je požar izbio juče i da se radi na njegovom lokalizovanju, ali da zbog površine deponije od oko dva dunuma ne mogu sami da zaustave širenje vatre, zbog čega su u pomoć pristigli vatrogasci iz Banjaluke i Čelinca.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naglasio da je požar teško ugasiti vodom i da dosadašnje intervencije nisu dale očekivani rezultat, iako je korišteno osam kubika vode.

"Sumnjam da će požar danas biti lokalizovan i zato smo angažovali traktore gusjeničare iz Šumskog gazdinstva 'Vrbanja' i preduzeća 'Vrbanja šume' kako bi prevrtanjem i zgrtanjem otpada riješili postojeći problem", rekao je Sakan.

On je ukazao i na problem u vezi sa širenjem dima i smrada, te dodao da su ekipe konstantno na terenu i intenzivno rade na gašenju dubinskog požara.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…