Radarska kontrola saobraćaja do 11. juna

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.06.2017. 13:58

Radarski sistem ´Ramer 10´ od 15. maja do 11. juna kontroliše brzinu kretanja vozila na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka u čijoj se nadležnosti nalazi i opština Kotor Varoš.

Iz policije je saopšteno da ovaj sistem podrazumijeva evidentiranje brzine kretanja vozila bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozila. 

"Ramer 10" evidentira brzinu vozila na obje saobraćajne trake u dnevnim i noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. 

Uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eleminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran radarskim sistemom "Ramer 10", obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta. 

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenje brzine, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…