Rekonstrukcja igrališta u Zabrđu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.07.2017. 16:20

Počeli su pripremni radovi za rekonstrukciju i proširenje školskog igrališta u Zabrđu. Radovi bi trebali biti okončani do kraja avgusta.

Planirano je da teren postojećeg igrališta bude saniran, jer je podloga u veoma lošem stanju i opasna je  za djecu i rekreativce.

„Asfaltna podloga na igralištu je na više mjesta oštećena, a posebno se to odnosi na dio koji je popucao i na kojem su nastale izbočine od korijenja drveća. Ti dijelovi će biti sanirani. Pored toga planirana je zamjena koševa koji su takođe u lošem stanju. Iako je prvobitno bio plan da sagradimo i mini tribine od toga smo odustali zbog ograničenog iznosa novca. Umjesto toga biće postavljene klupe, a tribine ćemo pokušati sagraditi u nekom od narednih projekata“, rekao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kotor Varoš i predstavnik Mjesne zajednice Zabrđe Slobodan Gelić.

Igralište će dobiti i nove sadržaje koji će biti namijenjeni za najmanje i najmlađe stanovnike Zabrđa.

„U sklopu proširenja biće napravljeno igralište za djecu sa pješčanim terenom, ljuljaškama i drugim sadržajima. Završetkom ovog projekta djeca i mladi imaće mnogo bolje uslove za igru i bavljenje sportom, što nam je i bio glavni cilj“, istakao je Gelić.

Radove izvodi kotorvaroška firma “Petrović”, a finansiraće ih donatori kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. U sklopu ovog projekta odobreno je i asfaltiranje puta do crkve u Kalamandama, ali je realizacija tog posla prolongirana jer je na tom području u toku eksploatacija šume pa postoji strah da bi teški kamioni uništili novi asfalt.

Projektom je obuhvaćeno šest mjesnih zajednica sa područja opštine Kotor Varoš, a već je renoviran i pušten u funkciju Dom kulture u maslovarama, u Kotor Varošu je opremljena kancelarija za rad Mjesne zajednice, dok će u Obodniku biti izgrađen trotoar.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” zajedno finansiraju vlade Švajcarske i Švedske, a za sprovođenje je zadužen Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Izvor: Centar za kulturu i informisanje Kotor Varoš

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…