Rekordno povećanje poreza na nepokretnosti u opštini Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.07.2016. 08:06

Da u izbornoj godini smanje stope poreza na nepokretnost i odreknu se dijela budžetskih prihoda odlučile su lokalne vlasti u Bijeljini, Doboju, Modriči i Šamcu.I onako visoke poreze umanjili su za petinu. Za razliku od njih, vlasti u Banjaluci, Višegradu, Prnjavoru i Sokocu udarile su po džepu građana, a rekordno povećanje nametnula je opština Kotor Varoš – sa šest na 20 odsto.

“Poreska uprava je izdala račune dakle nije zakonom predviđena promjena znači izdavanje ponovo poreskih računa na osnovu odluka koje bi se eventualno donosile u toku godine”, navela je Persa Pajić, pomoćnik direktora Poreske uprave.

U Poreskoj upravi kažu da je ove godine nešto manja naplata poreza na nepokretnost što će osjetiti i budžeti lokalnih zajednica.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…