Riblja mlađ puštena u Vrbanju i njene pritoke

Autor: Slaven Šubara / Datum: 05.03.2016. 18:45

Članovi sportsko-ribolovnog društva

Poribljavanje je obavljeno i na području Grabovice i Maslovara, gdje je riblja mlađ puštena u rijeku Kruševicu, Duboku i Maljevsku rijeku i pritoku Golubić. Predsjednik sportsko-ribolovnog društva "Golubić" Petko Krčić zahvalio je svim članovima i simpatizerima koji su učestvovali u današnjoj akciji, koja je obavljena u saradnji sa ribnjakom "Luka".

"Osim poribljavanja radićemo i na očuvanju i čišćenju korita rijeke Vrbanje i njenih pritoka", rekao je Krčić.

On je istakao da su poplave uništile riblji fond i da je neophodan određeni period za regeneraciju. "Dio ribe koju smo danas pustili će se naredne godine mrijestiti, a konzumna riba je zanimljiva za sportske ribolovce, tako da je prioritet sačuvati je od izlovljavanja", naglasio je Krčić.

Predstavnik ribnjaka "Luka" iz Šipraga, Goran Branković, donirao je 50 kilograma konzumne ribe s ciljem promocije sportskog ribolova, koji je vrlo popularan u kotorvaroškom kraju. "Vrbanja i njene pritoke su već postale prepoznatljive po plemenitim vrstama pastrmke, a da bismo privukli ribare iz Srpske i regiona moramo raditi na očuvanju i povećanju ribljeg fonda", rekao je Branković.

Nakon registracije društva i formiranja sekcija rukovodstvo društva "Golubić", koje broji 60 članova, uputilo je zahtjev Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za dodjeljivanje ribolovne zone - dijela gornjeg toka Vrbanje koji obiluje salmonidnom ribom.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…