SMS poruka signal za pljačku specijalaca MUP RS-a, osumnjičeni zaledio poligraf!?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.01.2016. 10:38

Tokom kriminalističke obrade i poligrafskog ispitivanja pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RS jedan od osumnjičenih zaledio je poligraf, što je šokiralo sve istražioce, pa i one iz MUP-a Srbije koji su učestvovali u poligrafskom ispitivanju. „EuroBlic“

Riječ je o o osumnjičenom specijalcu iz Banjaluke, koji je prošle godine radio na obezbeđenju Aleksandra Vučića, premijera Srbije, tokom posete Srebrenici. Poligrafsko ispitivanje obavili su stručnjaci iz Srbije, koji su takođe bili zatečeni onim što je poligraf pokazao kada je na njega bio priključen.

- On nije reagovao ni na jedno pitanje koje smo mu postavili, niti iz privatnog života, niti u vezi s pljačkom. Gotovo nikad se ne događa da neko tokom ispitivanja ne pokaže nikakvu emociju, što je on uspeo. Sve faze ispitivanja je prošao - kaže izvor „EuroBlica“.

 “Ljubavi, krenula sam”, glasila je SMS poruka koja je 22. septembra prošle godine bila znak osumnjičenim specijalcima MUP-a RS da krenu u pljačku blindiranog kombija Sector Securityja na autocesti Banja Luka – Gradiška, kada je i ranjen jedan član obezbijđenja.

To je bio signal da je konvoj s novcem UniCredit banke krenuo prema Zagrebu.

Ruta, kojom se konvoj kretao, razbojnicima je bila unaprijed poznata.

Praktično su samo čekali znak u koje vrijeme krenuti u presretanje kombija iz kojega su oteli 617.000 KM.

U pljačku su išli audijem koji je prethodno kupljen u Njemačkoj, ali nije bio registovan u BiH.

Ovu grupu sumnjiče i za krađu 200.000 KM iz poslovnice UniCredit banke u Kotor Varoši 15. avgusta 2014., a nagađa se, sudeći po načinu izvršenja, da bi mogli imati veze čak i s pljačkom istog konvoja u kojoj je otuđeno 3,7 mil. KM početkom oktobra 2014.

IZVOR: Euro Blic / Nezavisne novine

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…