SO Kotor Varoš: Dva dana pred izbore podnio ostavku jer je u sukobu interesa bio cijeli prošli mandat od četiri godine!?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.09.2016. 15:52

Na održanoj četrnaestoj posebnoj sjednici SO Kotor Varoš, i posljednjoj za poslanike u ovom mandatu, verifikovan je mandat novog odbornika, koji će odbornik biti čitava tri dana ili tačnije do konstituisanja nove skupštine nakon izbora. Nakon što je utvrđen sukob interesa odbornik PDP-a Radenko Čupić, podnio je pismenu ostavku na odborničko mjesto, a CIK je dodijelio mandat Milanu Bašiću narednom odborniku sa liste PDP-a.

Na današnjem zasjedanju odbornici su usvojili i dva Zaključka. U cilju rješavanja problema rekonstrukcije mosta u Radahovi, mjesna zajednica Šiprage, zadužuje se načelnik opštine da novčanim sredstvima pomogne rekonstrukciju istog, a u skladu sa zahtjevom Savjeta mjesne zajednice Šiprage. 

Drugi Zaključak se odnosi na uspostavljenu autobusku liniju Kotor Varoš – Varjače, kojim se takođe zadužuje načelnik opštine da već utvrđena sredstva za subvenciju prevoza za 2016. godinu na navedenoj autobuskoj liniji, poveća za iznos od 900,00 KM.

Radi investiranja preduzeća „Sportek“ d.o.o. u gradnju novih proizvodnih prostora i razvoja novih svjetskih tehnologija za proizvodnju obuće, čime bi se povećao i broj novih radnih mjesta odbornici su jednoglasno usvojili Odluku o prodaji parcele KČ 548/20 KO Kotor Varoš putem neposredne pogodbe „Sportek“ d.o.o.

Na skupštinskom zasjedanju takođe je usvojena i Odluka o prodaji parcele KČ 502/2 i KČ 503 KO Kotor Varoš putem neposredne pogodbe „Dermal R“ d.o.o.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…