SO Kotor Varoš: Usvojena revidirana strategija razvoja opštine za period 2016-2020. godina

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.06.2016. 23:45

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš usvojili su danas Revidiranu strategiju razvoja opštine za period 2016-2020. godina, sa poboljšanim prijedlozima od značaja za razvoj opštine.

Opština je uz podršku Projekta integrisanog lokalnog razvoja /ILDP/, Razvojnog programa UN /UNDP/ i švajcarske Vlade, tokom prošle godine provela nezavisnu evaluaciju Strategije razvoja opštine 2010-2020. godina i na osnovu rezultata i preporuka provela proces revizije strategije. 

Donesen je i zaključak da se uputi apel Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske za nastavak modernizacije regionalnog puta Kotor Varoš-Kneževo, kao i za asfaltiranje dionice puta Vagani-Varjače-Đurašinovići u dužini od dva kilometra. 

Lokalni parlament je dao saglasnost načelniku opštine za potpisivanje ugovora o zakupu javne površine neposrednom pogodbom sa Fabrikom duvana Banjaluka. 

Usvojeni su izvještaji o radu Javne ustanove Dječiji vrtić "Larisa Šugić", Narodne biblioteke i Centra za socijalni rad, a potrebnu većinu dobio je i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta opštine Kotor Varoš za 2015. godinu. 

Dosadašnji odbornici SNSD-a Slađana Šubara, Brane Trifković i Gojko Vučenović danas su i zvanično napustili taj klub i ubuduće će djelovati kao odbornici DNS-a. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…