SPKD ”Prosvjeta”: Vidovdanaska akademija

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.06.2016. 11:01

U ponedjeljak 27. juna 2016. godine u bioskopskoj dvorani u Kotor Varošu će sa početkom u 20 časova biti održana Vidovdanska duhovna akademija.

Ovo je 26-a akademija povodom Vidovdana u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Kotor Varoš.

U kulturno-umjetničkom programu akademije nastupiće narodni guslar Vaso Drašković, djevojački ansambl „Žubor“,  dječji i crkveni hor „Sveti Sava“, Rade Banjanin sa narodnim zdravicama, folklorni ansambl „Brio-Rudar“ iz Maslovara, djeca iz dječjeg vrtića „Larisa Šugić“ i drugi.

Centralna tačka programa je, svakako, Vidovdanska besjeda!

SPKD „Prosvjeta“ i ove, kao i svake godine do sada, očekuje veliku posjetu građana na akademiji zato što građani znaju da je ”Prosvjeta” istinski čuvar srpskog jezika, tradicije, duhovnosti i srpske kulture uopšte!

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…