SRD “Golubić” dobilo dozvolu za gazdovanje rijekama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.03.2017. 15:01

Spotsko-ribolovno društvo (SRD) “Golubić” Šiprage dobilo je od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS rješenje o utvrđivanju ribarskog područja i ribolovne zone i njenom dodjeljivanju na korišćenje. Predsjednik SRD “Golubić” Petko Krčić potvrdio je da su poslije mnogo zalaganja uspjeli da dobiju najvažniji dokument za nastavak djelovanja i ispunjavanja ambicioznog plana rada društva u čijem fokusu je zaštita i očuvanje ribljeg fonda i vodotoka Vrbanje uzvodno od Obodnika, Duboke, Demicke, Kruševice i manjih rijeka.

– Ministarstvo je prepoznalo program i ozbiljnost rada našeg udruženja, a mi ćemo realizacijom naših planova i širokim spektrom aktivnosti usmjerenih uglavnom na zaštitu i očuvanje ribljeg fonda i prirodnog staništa opravdati ukazano povjerenje. Kao što smo do sada radili, nastojaćemo da revir koji pokriva naše udruženje konstantno poribljavamo – rekao je Krčić koji s namjerom oživljavanja područja od Obodnika do Kruševa brda paralelno razvija i turističke sadržaje finansirajući privatnim sredstvima vrijedne projekte.

SRD “Golubić” otvoriće sutra u 10 časova zvanično ribolovnu sezonu na Vrbanji u centru Šipraga.

– Ulazimo u novu sezonu u kojoj ćemo pokazati ozbiljnost i predanim radom nastaviti da vraćamo nekadašnji sjaj gornjih tokova prelijepih kotorvaroških rijeka. na otvaranju sezone očekujemo mnogo gostiju iz cijele BiH, koji su potvrdili dolazak – rekao je Krčić.

SRD “Golubić” je najmlađe društvo u Kotor Varošu, ali se za kratko vrijeme nametnulo kao ozbiljno udruženje i istinski zaštitnik prirodnih ljepota.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…