SRD “Golubić” ispunjava sve zakonom propisane uslove za rad

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.05.2017. 10:49

Vodni inspektor Republičke inspekcije za vodoprivredu izvršio je po nalogu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kontrolu u reonu koji pokriva Sportsko-ribolovno društvo (SRD) “Golubić” i uvjerio se u ispravnost aktivnosti koje je ovo najmlađe ribolovno društvo u Republici Srpskoj sprovelo. SRD “Golubić” osnovano je u februaru 2016. godine te od tada postoje iskre neslaganja i sukoba između novoosnovanog i starog prvog Sportsko-ribolovnog društva /SRD/ „Kotor Varoš“. Za rijeku Vrbanju i ljubitelje prirode kao i za sve stanovnike naše opštine najbolje bi bilo da oba društva smire strasti te zajedničkim naporima kotorvaroški kraj pozicioniraju u sam vrh ponude ribolovnog turizma na ovim prostorima.

"Pregledani su svi akti o osnivanju, dozvola koju nam je izdalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, računi i svi drugi dokumenti koje je inspektor uporedio sa knjigovodstvenim podacima. Zaključeno je da ne postoji nijedan papir koji je sporan", rekao je predsjednik SRD “Golubić” Petko Krčić.

Inspekcija je utvrdila i na koji način je vršeno poribljavanje rijeke Vrbanje i njenih pritoka i nadzor nad njim kao i način označavanja ribolovne zone.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…