Saša Paunović: Podići nivo saradnje lokalnih uprava Paraćina i Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.04.2017. 08:23

Svečanom akademijom obilježen je 24. april – Dan opštine Kotor Varoš. Obilježavanje Dana opštine su svojim prisustvom uveličali i predstavnici bratskih opština Kranj, Paraćin i Herceg Novi, kao i delegacija prijateljske opštine Žabalj. Tokom dvodnevnog boravka obišli su fabrike obuće „Sportek“ i „Dermal“ i manastir u Liplju. Iz Kotor Varoša nose lijepe utiske i sa ponosom ističu da je vizija zapošljavanja i razvoja opštine osnovni preudslov njenog razvoja.

„Prijateljski odnosi sa opštinom Kotor Varoš se očituju na planu unapređenja institucionalnog dijaloga sa ciljem podizanja nivoa saradnje lokalnih uprava, kao i kolektiva u oblasti sporta i kulture“, istakao je predsjednik opštine Paraćin Saša Paunović.

„Kotor Varoš je sredina koja treba da bude primjer mnogim opštinama u Sloveniji kada je u pitanju zapošljavanje i vizija razvoja i sa ponosom mogu reći da ćemo u narednom periodu intezivirati našu saradnju“, naglasio je zamjenik gradonačelnika Kranja Boris Vehovec.

„Sa zadovoljstvom mogu reći da je Kotor Varoš opština koja ima konkretne rezultate u pogledu zapošljavanja i razvoja, a činjenica da su prestigli predratni nivo zaposlenosti me posebno raduje i motiviše da primjere dobre prakse implementiramo u našoj opštini“, rekao je načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme opštine Herceg Novi Siniša Ćurčija.

Predstavnici bratskih opština su uručili prigodne poklone načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu, koji se zahvalio delegacijama bratskih opština i izrazio uvjerenje da će saradnja sa svima biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.

IZVOR: glaskotorvarosa.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…