Sahranjen župnik Pero Čolić rodom iz Vrbanjaca

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.01.2017. 12:03

Sveštenik banjolučke Biskupije Pero Čolić, koji je preminuo u 70. godini, sahranjen je na groblju Sveti Marko u Banjaluci. Pero Čolić rođen je 16. septembra 1947. godine u Rujevici na području župe Vrbanjci, a 45 godina je služio Katoličkoj crkvi. Ostaće upamćen kao čovjek koji se maksimalno zalagao za suživot i toleranciju zbog čega je bio omiljen i među vjernicima drugih vjeroispovjesti.

Misa zadušnica i ispraćaj pokojnika obavljeni su u crkvi Svetog Roka u Gradišci. Od župnika Čolića se biranim riječima oprostio biskup banjalučki Franjo Komarica.

Saučešće porodici Čolić uputili su i kotorvaroški fratri Juro Tokalić i Zoran Mandić.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…