Sakan i Šarović otvorili Sajam privrede, poljoprivrede i turizma ´Kotor Varoš 2017´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.03.2017. 13:39

Šesti Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma ´Kotor Varoš 2017´ simboličnim presijecanjem vrpce danas su zvanično otvorili ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Šarović je istakao, otvarajući Sajam, da ova manifestacija predstavlja poslovni okvir koji će omogućiti učesnicima iz različitih sfera biznisa da ostvare kontakte, razmijene iskustva i promovišu sopstveni biznis na efikasan način. 

"Sajam privrede, poljoprivrede i turizma je za Kotor Varoš nesumnjivo važan događaj, ali je istovremeno i veliki izazov, jer teži ka većem privrednom i društvenom razvoju, zapošljavanju, uspješnijem poslovanju, boljim uslovima življenja, a samim tim i boljem životnom standardu", rekao je Šarović. 

Načelnik opštine Zdenko Sakan izrazio je zadovoljstvo što Sajam iz godine u godinu ima sve više izlagača i poprima regionalni karakter. 

"Privrednici i poljoprivrednici bi trebalo da iskoriste priliku za razmjenu iskustava, što bi im moglo koristiti u povećanju konkurentnosti na domaćem i inostranom tržištu. Kvalitet izloženih proizvoda može da bude predstavljen na mnogim sajmovima širom Republike Srpske", poručio je Sakan. 

Sekretar Područne privredne komore Banjaluka Aleksandar LJuboja naglasio je da je za privrednike i investitore neophodno poboljšanje uslova poslovanja. 

"Samo zajedničkim naporima opštinske uprave, investitora, resornih ministarstava i drugih institucija može se dodatno osnažiti povoljan privredni ambijent u opštinama Republike Srpske", istakao je LJuboja. 

On je na svečanom otvaranju uručio plakete pojedincima i institucijama zaslužnim što se Sajam održava u Kotor Varošu. 

Sajam je okupio oko 150 izlagača iz Republike Srpske, BiH i Srbije. 

Organizatori manifestacije su Razvojna agencija opštine Čelinac i Područna privredna komora Banja Luka, pokrovitelji Vlada Republike Srpske i Savjet ministara BiH, a domaćin opština Kotor Varoš. 

Ulaz za sve posjetioce Sajma je besplatan. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…