Sakan i Čordaš potpisali ugovor o modernizaciji puta

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.01.2018. 14:32

Za modernizaciju puta u kotorvaroškom naselju Podbrđe biće izdvojeno 45.000 KM, a sporazum o finansiranju tih radova danas su potpisali ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Riječ je o naselju u kojem živi veći broj Hrvata i povratnika, a Čordaš je istakao da na ovaj način nastoje da ih podrže.

– Novac je obezbijeđen putem Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2017. godinu. Realizacija infrastrukturnih projekata u povratničkim zajednicama je veoma važan segment održivog povratka. Nastojimo ih podržavati, a paralelno s tim radimo i na obezbjeđivanju stambenih rješenja za povratnike i raseljena lica – istakao je Čordaš.

Sakan je istakao da je, zahvaljujući Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica RS, na području Kotor Varoša realizovan veliki broj projekata.

– Ti projekti su znatno unaprijedili kvalitet života povratnika, raseljenih lica i svih stanovnika Kotor Varoša – istakao je Sakan i izrazio spremnost za nastavak uspješne saradnje kroz realizaciju infrastrukturnih i drugih projekata značajnih za povratnike i raseljena lica.

Iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica su podsjestili da su nedavno uručeni ključevi obnovljenih kuća za osam povratničkih porodica u Kotor Varoš, a u pripremi je izgradnja još 20.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…