Sakan obišao postrojenja „Mehaničkih konstrukcija“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.11.2017. 15:16

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je danas postrojenja „Mehaničkih konstrukcija“, preduzeća koje trenutno zapošljava 150 radnika.

„Mehaničke konstrukcije ne samo da održavaju, nego i proširuju proizvodnju, novi proizvodni pogon na površini od 5.000 metara kvadratnih je u poodmakloj fazi, a kompletnu proizvodnju baziraju na izvozu za italijansko tržište”, naglasio je Sakan.

Vlasnik „Mehaničkih konstrukcija“ Luka Sibio kaže da je saradnja sa opštinskim rukovodstvom na visokom nivou i da nije bilo administrativnih zastoja u pogledu dobijanja i izdavanja građevinskih dozvola.

„Mehaničke konstrukcije“ je firma za konstrukciju komponenti postrojenja za podizanja, mašinske obrade i raznih sektora za transport i pomjeranje proizvoda za industriju proizvodnje.

Raspolažu adekvatnom opremom za podizanje i jakim proizvodnim kapacitetom, kao i specijalizovanim radnicima koji planiraju plan utovara za što bolji transport.

Sakan i Sibio su složni u ocjeni da lokalna zajednica ima viziju i konkretna zapošljavanja u industriji, uz naglasak na veliki izvoz, što bi trebala da bude orijentacija ukupne ekonomije Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…