Sakan u Sarajevu na prijemu u Predsjedništvu BiH povodom pravoslavnog Božića

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.01.2017. 20:49

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić organizovao je u Sarajevu prijem u povodu pravoslavnog Božić na kojem je prisustvovao veliki broj zvanica iz političkog, diplomatskog i kulturnog života. Prijemu je prisustvovao i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je na božićnom prijemu u Sarajevu da Božić nije samo praznik ljubavi, mira i porodice nego i dan kada se obilježavaju univerzalne vrijednosti mira i ljubavi za sve ljude i sva vremena.

– Zajedništvo, mir i ljubav kao vrijednosti koje donosi Božić posebno su značajni u BiH. Istorija, a posebno novija, naučila nas je šta se događa kada nestane ovih vrijednosti, a zavladaju mržnja i razdor i nastupi rat. U tim prilikama stradaju samo obični ljudi i njihova patnja biva ogromna – naglasio je Ivanić.

On smatra da je zbog toga potrebno pokušati učiniti sve, svako sa svoje strane, da bude manje sukoba i svađa, a više tolerancije i dogovora.

– Uvjeren sam da možemo postepeno graditi veće međusobno povjerenje i činiti BiH ne idealnom, ali sigurno boljom zemljom. To možemo zajedno uz toleranciju i dogovor ako ne budemo lagali jedni druge niti zajednicu u kojoj živimo – rekao je Ivanić i svim Srbima poželio da božićne praznike provedu sa svojim najbližim u dobrom raspoloženju i da barem tada zaborave na sve nedaće.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…