Samohrana majka ima plan za vlastiti posao, ali joj je potrebna mala pomoć

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.11.2017. 08:29

Dušanka Lukić samohrana je majka šestoro djece. Da bi im obezbjedila egzistenciju odlučila je da pokrene poljoprivrednu proizvodnju, a u tome joj je potrebna pomoć.

U Kotor Varošu, gdje trenutno živi kao podstanar, troškove stanarine Dušanka platom nije mogla pokriti. Vrativši se u Banjaluku, poznanica joj je ustupila na korišćenje nedovršenu kuću. Dušanka ima plan- da osposobi kuću, a u bašti da pokrene poljoprivrednu proizvodnju.

- Sad nam treba pomoć da opremimo dvije garažne prostorije, da imamo gdje doći i da se možemo početi baviti proizvodnjom krastavaca - kaže ova vrijedna žena.

Pojedine porodice su im spremne pomoći oko otkupa kuće, ali osposobljavanje za život i omogućuvanje početka poljoprivrednih radova bez subvencija je nemoguće.

Dušankina kćerka sa poteškoćama u razvoju uspješno završava školu učenika u privredi. Želi da posao pronađe u Banjaluci i tako pomogne majci. Četiri sina pomažu u radovima na kući, a spremni su da pomognu i oko proizvodnje krastavaca.

- Puno bi nam značilo da uspije kupovina i osposobljavanje kuće, jer je plaćanje kirije u uslovima u kojima mama ne radi zaista teško - kaže Dušankin sin Stefan.

Gladni, žedni i bosi, dok je humanih ljudi oko njih, nikada nisu bili, ali im nedostaje ono najosnovnije, a to je krov nad glavom. Od dječijeg dohotka od 35 KM teško je prehraniti djecu. Zato je Dušanka odlučila da zasuče rukave i počne uzgoj krastavaca. Ali, bar za početak, pomoć će joj biti potrebna.

RTRS

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…