Sanacija Ulice Patrijarha Pavla u kotorvaroškom Novom naselju krajem mjeseca maja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.04.2017. 11:56

Sanacija ulice Patrijarha Pavla u kotorvaroškom Novom naselju trebala bi početi 26. maja i biti završena do 25. avgusta. Asfaltiranje i potpuno uređenje ulice Patrijarha Pavla biće omogućeno zahvaljujući projektu hitnog oporavka od poplava koje su naš kraj zadesile još 2014. godine, tako da naziv projekta i riječ "hitnog" ne zvuči baš ozbiljno.

Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata raspisala je nedavno poziv za dostavljanje ponuda za sanaciju ove ulice koja je jedna od najvažnijih i najprometnijih u Novom naselju.

– Rok za dostavljanje ponuda je 3. maj 2017. godine. Planirano je da sanacija počne 26. maja i da radovi budu završeni do 25. avgusta 2017. godine. Cijeli projekat će biti finansiran iz kredita Svjetske banke, a opština Kotor Varoš ima obavezu vraćanja kredita kao potpisnik ugovora o podkreditu sa Ministarstvom finansija RS – istakli su u Jedinici za koordinaciju poljoprivrednih projekata Vlade RS.

Sredstva za ovu namjenu su obezbijeđena po Odluci o kreditnom zaduženju u Programu hitnog oporavka od poplava koje su Republiku Srpsku zadesile još prije tri godine, tačnije 2014. godine. Ukupna vrijednost radova je 310.000 KM, a dužina ulice koja će biti asfaltirana iznosi 370 metara.

Riječ je o izuzetno značajnoj ulici za oko 300 domaćinstva, jer će nakon asfaltiranja biti uspostavljena brža komunikacija sa gradskim područjem.

Osim postavljanja novog asfalta, širine 4,5 metra, i novih trotoara, širine 1,5 metar, trebao bi biti trajno riješen i problem oborinske kanalizacije.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…