Sanacija gradskog kupališta „Bjeline“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.07.2017. 11:24

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i Slađana Bundalo, rukovodilac Projekta „Integrisanje klimatskih promjena u smanjenje rizika od poplava u slivu rijeke Vrbas“ iz kancelarije UNDP-a, potpisali su danas Sporazum o prihvatanju uslova ulaska u tendersku proceduru realizacije projekta „Osiguranje kosine obale rijeke Vrbanje“.

Vrijednost projekta je 146.142,50 KM, uz učešće opštine Kotor Varoš u iznosu od 43.842,75 KM, dok će preostali dio sredstava obezbijediti UNDP.
Načelnik Sakan je istakao da su majske poplave iz 2014. godine značajno devastirale gradsko kupalište „Bjeline“, te da će realizacijom ovog projekta biti u potpunosti sanirana postojeća oštećenja.

„Izvođenjem projektnih aktivnosti osigurali bi obalu rijeke Vrbanje u dužini od 280 metara i zaštitili bi od poplave područje jedinog gradskog kupališta „Bjeline“ površine 8.500 metara kvadratnih“, rekao je Sakan.

Projektom je predviđena i sanacija šetališta uz Gradski trg, kao i sprečavanje potencijalnih oštećenja usljed poplave primarnog kanalizacionog kolektora koji se nalazi ispod šetališta.
Slađana Bundalo, rukovodilac projekta „Integrisanje klimatskih promjena u smanjenje rizika od poplava u slivu rijeke Vrbas“, je naglasila važnost projekta za sve opštine u slivu rijeke Vrbas.

„Projekat će omogućiti lokalnim zajednicama u slivu Vrbasa da se prilagode rizicima od poplava kroz prenos tehnologija koje su prilagodljive, kako bi se omogoćilo klimatski otporno upravljanje poplavama, te oslonac za ekonomske aktivnosti koje su fleksibilne po pitanju klimatskih promjena“, zaključila je Bundalo.
Radovi na sanaciji gradskog kupališta „Bjeline“ počeće krajem avgusta i trajaće 90 dana.
 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…