Saobraćajni znakovi na meti vandala

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.05.2018. 13:40

sim štete koja nastaje kao posljedica saobraćajnih nezgoda, saobraćajnu signalizaciju na području opštine Kotor Varoš u posljednje vrijeme sve češće uništavaju i nesavjesni pojedinci.

“Saobraćajna signalizacija konstantno se uništava na razne načine – od ispisivanja grafita, lijepljenja naljepnica, rušenja, do lomljenja i totalnog uništavanja. Takođe je ukradeno nekoliko saobraćajnih znakova, o čemu je obavještavana i nadležna policijska stanica“, poručili su iz Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju .

Po njihovim riječima nesavjesni građani najčešće uništavaju ili oštećuju saobraćajnu signalizaciju oko praznika i ljeti za vrijeme zabavnih manifestacija.

I poslije svih upućenih apela i upozorenja, broj ovih pojava i dalje ne opada.

“Posljedice ovog vandalskog ponašanja mogu biti tragične jer neovlaštenim uklanjanjem, odnosno oštećenjem i uništavanjem, vozači nemaju informaciju koja im je neophodna za bezbjedno kretanje, a samim tim u opasnost se dovode i pješaci koji se tuda kreću“, istakli su u Odsjeku za inspekcijske poslove i komunalnu policiju.

Iz Opštinske uprave su apelovali na građane da ne uništavaju saobraćajnu signalizaciju i da oštećenja prijave na broj telefona 051/783-649.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…