Sara Marić šampion Republike Srpske

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.09.2018. 08:39

Član kotorvaroške Mladosti Sara Marić okitila se titulom šampiona RS u konkurenciji mlađih seniorki na prvenstvu koje je održano na Palama.

Sjajna Kotorvarošanka slavila je u konkurenciji iznad 78 kilograma i tako nastavila niz uspjeha iz prošle sezone.

Najviši stepenik pobjedničkog postolja za dlaku je izmakao Seleni Varošić, koja se u kategoriji do 63 kilograma morala zadovoljiti srebrom, dok je bronzanu medalju osvojila Maja Popović u konkurenciji do 57 kilograma.

Boje Mladosti su na šampionatu RS za mlađe seniore, odnosno takmičare do 23 godine, branili i Stefan Pejaković i Drago Slavnić, ali su ostali bez medalja. Na šampionatu je nastupilo 17 klubova sa 64 takmičara.

Paralelno sa ovim prvenstvom održan je i međunarodni memorijalni turnir „Rajko Kušić Kuša“ na kojem je Mladost stigla do 12 medalja. Zlatom su se okitili Sara Marić i Stefan Pejaković u kadetskoj konkurenciji, te poletarci Jovana Popović i Lara Višnjić.

Srebrne medalje osvojili su poletarac Leo Marković i stariji pioniri Tea Marković i Anastasija Milić. Bronzanim medaljama okitili su se poletarka Milica Zvijerac, mlađi pionir Aleksandar Milić i stariji pioniri Milan Kovačević, Nikola Jeftimir i Darija Danilović.

Mladost je nastupila sa 18 takmičara, a turnir je okupio 24 kluba sa 284 džudista. Trener Mladosti Sejdo Tatar istakao je za „Moj Kotor Varoš“ da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, iako je sa takmičenja izostalo nekoliko džudista koji bi sigurno stigli do medalje.

– Tek nedavno smo krenuli sa pripremama i takmičari nisu u pravoj formi, ali su uprkos tome pokazali kvalitet – istakao je Tatar.

Izvor: mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…