Sergej Molčanov osvojio peto mjesto na 31. Turniru šahovskih zvijezda Republike Srpske

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.12.2016. 17:44

U Banja Luci je povodom Svjetskog dana invalida održan 31. Turnir šahovskih zvijezda Republike Sprske i okruženja. Domaćin takmičenja je bila tvornica obuće „BEMA“. Na turniru je igrano 9 kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre 15 minuta po igraču. Trojica kotorvaroških šahista učestvovali su na ovom turniru u konkurenciji 82 takmičara iz Republike Srpske. Od kotorvaroških šahista najuspješniji je bio Sergej Molčanov sa 6,5 poena koji je osvojio peto mjesto.

Od ostalih predstavnika iz naše opštine izdvojili su se Dragan Stanković koji je osvojio 5 poena i dvadeset peto mjesto. Sa tim rezultatom je bio najuspješniji omladinac na takmičenju.

Darko Stanković je osvojio šezdeseto mjesto sa 3,5 poena.

Pobjednik turnira je FIDE majstor Miladin Gavrić sa 7,5 poena, drugo mjesto je osvojio Vlado Narančić sa istim brojem poena ali slabijim dodatnim kriterijumima. Sreten Jević je bio treći sa osvojenih 7 poena.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…