Sjećanje na posjetu Miljana Miljanića Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.04.2016. 08:33

Među sačuvanim prilozima posebnu pažnju zaslužuje naslov „Ugostili Miljanića“, koji su u novembru 2002. godine objavile „Kotorvaroške novine“ Centra za kulturu i informisanje Kotor Varoš. Počasni predsjednik Fudbalskog saveza Jugoslavije Miljan Miljanić boravio je 31.10.2002. godine sa generalnim sekretarom FSRS Rodoljubom Petkovićem i banjalučkim novinarom Tomom Marićem u posjeti Fudbalskom klubu Mladost.

U toku posjete gosti su kraće vrijeme prisustvovali treningu fudbalera Mladosti i tom prilikom vođen je razgovor sa članovima uprave i stručnog štaba.

U prostorijama kluba domaćini su upoznali goste sa dugom tradicicijom kotorvaroškog kluba, od čijeg je osnivanja prošlo više od 75 godina. U razgovoru je učestvovao i načelnik opštine Žarko Mikić. Miljanić je posebno interesovanje pokazao za uslove rada kotorvarošlkog trećeligaša. Pri tome je ukazao na značaj aktivnosti u cilju popularizacije fudbala u školama.

-Fudbalski razgovori su nastavljeni u restoranu „Tanin“ kotorvaroškog ugostitelja Milovana Teinovića. Na kraju druženja, predsjednik FK Mladost Radenko Čupić uručio je Miljaniću umjetničku sliku kotorvaroškog slikara Branka Rusmira. Drugi put je Miljanić boravio u Kotor Varošu početkom oktobra 2007. godine povodom promocije knjige „Miljan ljudi i vrijeme“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…