Slađana Šubara i u naredne četiri godine direktorica Osnovne škole ”Sveti Sava”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.03.2017. 08:55

Slađana Šubara imenovana je za direktoricu Osnovne škole ”Sveti Sava”. Na sjednici Školskog odbora imenovana je jednoglasno sa šest glasova. Slađana Šubara nikad nije ostala bez većine u Školskom odboru kako je to prenio jedan novoosnovani tzv. kotorvaroški portal. Uvijek je imala većinu, samo su svojim nedolaženjem na sjednice pojedini članovi Školskog odbora koji su svoj glas dali Milenku Župljaninu, opstruisali rad Školskog odbora. Na taj način igrali su se sa funkcionisanjem jedne od najvećih škola u Republici Srpskoj, sa roditeljima i njihovom djecom. Potrebno je naglasiti da je Slađana Šubara dobila punu podršku kolektiva Osnovne škole „Sveti Sava“ te da niko od radnika iz škole nije konkurisao na konkursu za direktora ove ustanove.

Šubara je na prvoj sjednici Školskog odbora održanoj poslije završetka konkursne procedure dobila četiri glasa, Milenko Župljanin samo dva, dok Slobodanka Kalamanda nije imala nijedan glas. Školski odbor broji sedam članova, ali jedan član nije prisustvovao toj sjednici.

Nakon što je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo saglasnost za novi mandat, jedini način koji su smislili pojedinci koji krivca za svoje konstantne neuspjehe vide u Šubari i njenom odnosu prema njima, pokušali su da opstruišu potvrđivanje njenog novog mandata. Spekulisalo se da iza svega stoji OO SNSD-a u Kotor Varošu, međutim kako nezvanično saznajemo, ni to nije tačno, samo je nekoliko pojedinaca pokušalo opstruisati njeno imenovanje, a Šubara je dobila podršku i pomoć velikog broja članova te stranke koji su željeli da ostanu anonimni. Šubara je član Predsjedništva OO DNS Kotor Varoš.

Slađana Šubara nikad nije ostala bez većine u Školskom odboru kako je to prenio jedan novoosnovani tzv. kotorvaroški portal i jedan lažni, sad već ugašeni facebook profil. Takođe, isti medij je slučajno ili namjerno dezinformisao kotorvarošku javnost i svoje ”urednike” tumačenjem Pravilnika o izboru i imenovanju direktora osnovne škole i Zakona o osnovnom obrazovaju i vaspitanju gdje je saopšteno da će konkurs biti poništen i raspisan novi. 

Pravilnikom o izboru i imenovanju direktora osnovne škole propisano je da Školski odbor mora imati najmanje natpolovičnu većinu od ukupnog broja članova i da sjednici mora prisustvovati najmanje pet članova kako bi bila izglasana odluka o imenovanju kandidata koji je dobio saglasnost ministra.

Slučajno ili namjerno uvijek isti članovi školskog odbora konstantno nisu dolazili na zakazane sjednice jer bi samo dolazak jednog od njih bez obzira kako će glasati, Šubari potvrdio novi mandat. Na taj način, slušajući svoje nalogodavce, igrali su se sa funkcionisanjem jedne od najvećih škola u Republici Srpskoj, sa roditeljima i njihovom djecom koja pohađaju ovu školu. 

Nakon uzastopnih nedolazaka na sjednice u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju Ministarstvo prosvjete i kulture smijenilo je dva člana školskog odbora, a imenovani su novi članovi koji su omogućili normalan rad Školskog odbora JU Osnovne škole “Sveti Sava”, te potvrdili mandat Šubari.

Slađana Šubara je u protekle četiri godine ostvarila zapažene rezultate u svom radu te je zbog toga imala i punu podršku Vlade Republike Srpske.

 

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…