Slike Branka Rusmira imaju dušu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.04.2016. 09:38

Branko Rusmir rođen je u Antunovcu kod Pakraca, već dugi niz godina živi u Kotor Varošu. Da se radi o velikom umjetniku potvrđuju nam njegova djela, ocjenjena najboljim kritikama od brojnih domaćih i inostranih stručnjaka iz svijeta umjetnosti.

Njegova djela prepoznatljiva su ne samo u Republici Srpskoj i BiH, nego i na nekim evropskim i svjetskim destinacijama.

Dominatni motivi na Brankovim slikama su žene , kaže Rusmir.

Slika Petra Velikog, njegov život i djelo, koja krasi zid restorana „Ruski car“, nastala je spontano, i najduže je vremenski rađena slika.

Brojne su izložbe iza ovog vrhunskog umjetnika, Venecija, Pariz, Italija, samo su neke od evropskih metropola čiji su ljubitelji umjetnosti imali priliku da uživaju u njegovim djelima.

„Pošto već imam izgrađen svoj stil izražavanja, ljudi jednostavno vole moje slike i meni je drago da je to tako. Oni su moja publika ali i kupci, koji uzimaju moje slike preko interneta, na izložbama od Trebinja do Bijeljine, Trnova, Venecije, Slovenije“,  kaže nam kotorvaroški slikar.

 U narednom periodu Branko Rusmir planira izložbe u inostranstvu i teži da mu slike ostanu u vremenu, da i dalje „slike imaju dušu“.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…