Specijalci MUP-a RS i radnik Sektor sekjuritija uhapšeni zbog pljačke!?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.01.2016. 17:48

Pripadnici MUP RS su uhapsili i radnika “Sektor sekjuritija” koji je radio u centrali Uni Credit banke i za kojeg se sumnjalo da je bio u vezi sa pljačkašima blindiranog vozila “Sektor sekjuritija”, te da im je odao inform

Kako nezvanično saznaje ATV, uhapšeni su aktivni pripadnici specijalne policije. Jedan od njih je pao na poligrafu, dok su dvojica odbila poligrafsko ispitivanje.

Podsjetimo, maskirani razbojnici, naoružani automatskim puškama i raketnim bacačem "zolja", opljačkali su blindirani kombi Agencije za obezbjeđenje "Sektor sekjuriti", a hicem iz puške ranili su čuvara Đurđa Bajića, koji je bio suvozač u kombiju.

Razbojnici su tada ukrali 600 hiljada maraka, a radi se o novcu iz “Unikredit banke”, koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

Automobil audi A6 koji je korišćen u pljački pronađen je nakon dva dana sakriven u šumarku, u zaseoku Baraji, nedaleko od mjesta na kojem se razbojništvo i dogodilo.

- Od svih osumnjičenih izuzeti su DNK tragovi, koji će biti upućeni na vještačenje da bi se utvrdilo da li se poklapaju sa biološkim tragovima pronađenim tokom uviđaja na mjestu pljačke i kasnije u automobilu "audi A6", koji su koristili razbojnici. Pljačkaši su "audi" ostavili u zaseoku Baraji na obroncima Kozare, a iako su ga polili zapaljivom tečnošću, nisu ga zapalili, plašeći se da bi dim mogao da otkrije njihov položaj i onemogući im bjekstvo. To im je bila greška jer su u vozilu pronađeni ključni tragovi za dalju istragu - objasnio je Pressov izvor iz policije.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Vlada podržava činjenicu da svi organi za sprovođenje zakona izvršavaju svoje obaveze, te da Ministarstvo unutrašnjih poslova to radi, i uobičajeno, i kada je riječ o sopstvenoj strukturi.

Komentarišući ranije objavljene informacije da MUP provjerava da li su pojedini pripadnici ovog ministarstva umiješani u pljačku blinidiranog vozila "Sektor sekjuritija" u septembru prošle godine, Cvijanovićeva je rekla da je riječ o privođenju na razgovore.

"Ljudi su privedeni na razgovore, skupljaju se određene informacije i sprovode sve operativne radnje da bi se znalo da li postoji opravdana sumnja", rekla je Cvijanovićeva.

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…