Srednjoškolci iz Kotor Varoša na Sajamu omladinskog preduzetništva u Banjaluci

Autor: Slaven Šubara / Datum: 05.04.2016. 22:18

anas je u Banjaluci održan Sajam omladinskog preduzetništva. I ove kao i prethodnih godina učenici SŠC “Nikola Tesla” iz Kotor Varoša ( IV razred ekonomskih tehničara) uzeli su učešće na sajmu na kome se takmičilo više od 60 učeničkih kompanija iz Bosne i Hercegovine i nekoliko iz Republike Hrvatske.

Po tradiciji,kao i u zadnjih nekoliko godina i ovaj put naše preduzeće ”Sweet & dry” ostvarilo je veoma zapažen nastup osvajanjem  trećeg mjesta u veoma jakoj konkurenciji.

Učenici SŠC “Nikola Tesla” su se predstavili solarnim dehidratorom, inovativnom napravom koja služi za sušenje voća pomoću sunca tj.obnovljivih izvora energije.

Napomenimo da su naši učenici na najprestižnijem takmičenju iz omladinskog preduzetništva u regionu prethodnih godina već osvajali prva mjesta i prezentovali opštinu Kotor Varoš na najbolji način.

I na svako naredno takmičenje odlaziće kao najveći favoriti za najviša mjesta u kategoriji najbolji biznis plan ili najbolja poslovna ideja.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…