Srednjoškolci informisani o opasnostima od Hiv-a

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.12.2018. 13:26

Aktivisti Crvenog krsta u Kotor Varošu su, povodom Svjetskog dana borbe protiv side, održali predavanje za srednjoškolce o načinima sprečavanja širenja ove bolesti.

U amfiteatru Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" održana je prezentacija pod nazivom "Sida - pošast modernog doba", u kojoj je naglasak bio na sprečavanju inficiranja HIV virusom, izvorima zaraze, kao i načinima prenošenja.

"Budući da su adolescenti ciljna grupa u ovoj kampanji, predavanje je imalo za cilj da kod mladih podigne svijest o problemima u vezi sa sidom", poručili su aktivisti Crvenog krsta.

Aktivisti Opštinske organizacije Crvenog krsta organizovali su info-punktove u Kotor Varošu, gdje su žitelji mogli dobiti propagandni materijal i informacije o sidi.

Svjetski dan borbe protiv side posvećen je jačanju globalnih napora s ciljem suočavanja sa izazovima pandemije ove bolesti.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…