Srednjoškolci položili ispit humanosti

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.04.2018. 08:26

U okviru obilježavanja Dana opštine – 24. aprila danas je u Srednjoškolskom centru /SŠC/ „Nikola Tesla“ održana akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Maturanti svome gradu“, u kojoj je prikupljeno 38 doza dragocjene tečnosti.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović rekao je da je čak 70 učenika željelo da daruju krv, ali da zbog niskog ili visokog pritiska 32 nije bilo u mogućnosti da to uradi. Podršku učenicima pružili su i profesori SŠC „Nikola Tesla“.

„Ponosni smo na današnji broj prikupljenih doza, a pogotovo zbog činjenice da je sve više mladih koji su svjesni važnosti jedne ovakve akcije“, istakao je Brborović.

On kaže da je dobrovoljno davalaštvo krvi u Kotor Varošu u ekspanziji, što daje garancije građanima da će uvijek imati na raspolaganju dovoljne količine krvi svih krvnih grupa.

38 doza dragocjene tečnosti će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…