Svečani defile kotorvaroških maturanata

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.05.2016. 09:58

Ulicama Kotor Varoša svečano je defilovala 38. generacija maturanata Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”.

Školovanje je završilo ukupno 167 srednjoškolaca raspoređenih u osam odjeljenja – jedno gimnazije, jedno ekonomske, jedno mašinske, jedno trgovačke struke, te po jedno odjeljenje turističkih i trgovačkih tehničara, auto-mehaničara i kuvara.

Direktor Srednjoškolskog centra Danijela Kostić rekla je sinoć da su savremeni nastavni proces, mnogobrojne vannastavne aktivnosti i projekti, inovacije, samo neki od uslova uspjeha ove generacije učenika.

“Zajedno dijelimo radost, ponos i sreću zbog uspjeha učenika i ispraćamo još jednu generaciju koja je ostavila snažan pečat u bogatoj istoriji škole”, istakla je Kostićeva i poželjela maturantima uspjeh na polaganju prijemnih ispita na fakultetima.

Ova generacija učenika ostaće upamćena po odličnim rezultatima na učeničkim sajmovima preduzetništva, kao i na regionalnim takmičenjima iz srpskog jezika i matematike.

Maturanti kažu da će period u srednjoj školi pamtiti po solidarnosti svih učenika i profesora, drugarstvu i stečenom znanju.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…