Svečanost povodom 90 godina FK Mladost

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.12.2016. 09:12

Povodom 90 godina postojanja i kontinuiranog rada Fudbalskog kluba Mladost u Kotor Varošu održana je svečana akademija, na kojoj su uručene zahvalnice i plakete pojedincima i institucijama zaslužnim za uspjehe kluba.

Za postignute rezultate i dugogodišnji doprinos u razvoju i unapređenju fudbala u opštini Kotor Varoš, načelnik opštine Zdenko Sakan je uručio plakete predstavnicima Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Fudbalskog saveza RS, bivšim igračima kluba Ferhatu Bajraktareviću, Mahmutu Fifiću, Marku Bjelobrku, Šefku Fifiću, Aleksi Vučanoviću, Damiru Varošiću, i sadašnjem kapitenu Igoru Vučenoviću.

Zahvalnice za nesebičan doprinos i pruženu podršku u radu FK Mladost i postizanju sportskih rezultata dobili su područni Fudbalski savez Banjaluka, opština Kotor Varoš, Centar za kulturu, sport i informisanje, novinar Nebojša Šebić i Duško Kerezović, autor publikacije "90 godina ponosa i tradicije", koja govori o razvoju Mladosti od 1926. godine do danas, a promovisana je večeras u prisustvu brojnih sportskih radnika.

- Јedna je ljubav koja je pružena prema svima onima koji su došli u Kotor Varoš u potrazi za egzistencijom, kako bi prezentovali svoje fudbalsko umijeće. A druga je što su rivali sa mnogo uvažavanja dolazili u Kotor Varoš na mečeve protiv Mladosti i taj respekt je stvaran godinama - poručio je Sakan.

Predsjednik kluba Rajko Ponorac je povodom obilježavanja jubileja u prvi plan stavio nemjerljiv doprinos Mladosti u popularizaciji sporta.

- Klub je rastao i egzistirao u teškim vremenima, ali je njegovo postojanje bio podsticaj za mlade naraštaje da se bave fudbalom, sportom i sportskim aktivnostima" - dodao je Ponorac.

Član Izvršnog odbora FS Republike Srpske Predrag Zgonjanin je Ponorcu uručio zlatnu plaketu povodom devet decenija bogate istorije kluba.

U okviru obilježavanja jubileja u toku naredne godine svečano će biti otvoren Trg Miljana Miljanića, legendarnog fudbalskog trenera, koji se nalazi ispred stadiona na kojem igra Mladost, a planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica sa rivalima iz okruženja, čime bi se na dostojanstven način obilježilo višedecenijsko trajanje izuzetno popularnog sportskog kolektiva u Kotor Varošu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…