Svečano otvoranje Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.09.2018. 08:32

U ponedeljak 10. septembra 2018. godine, u 15 časova biće otvoren novi obijekat Doma zdravlja „Sveti Pantelejmnon“ u Kotor Varošu.

Izgradnjom savremenog Doma zdravlja, Kotor-Varoš dobio je porodičnu medicinu, hitnu pomoć, stomatologiju, ginekologiju, pedijatriju, laboratoriju, higijensko-epidemiološku zaštitu, usluge 10 konsultanata za različite oblasti dijagnostike i zdravstvene zaštite, kao i moderno sanitetsko vozilo marke ´Mercedes´.

- Zahvaljujući prijateljstvu i odličnoj saradnji s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alievim, ova azerbejdžanska fondacija uložila je u Kotor-Varoš i Republiku Srpsku nekoliko miliona KM - rekao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić prilikom nedavne posjete Kotor Varošu.

Donacija Fondacije “Hajdar Alijev“ za izgradnju i opremanje nove zgrade i nabavku novog sanitetskog vozila dostigla je vrijednost od oko 1,5 miliona KM. Novi objekat je u potpunosti završen i funkcionalno opremljen u skladu sa najvišim standardima u zdravstvu. 

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović nedavno je u Kotor Varošu izjavila da je sa rukovodstvom opštine Kotor Varoš dogovoreno da će Vlada Srpske sa 250.000 KM podržati rekonstrukciju Doma zdravlja u toj opštini.

“Građevinskim radovima biće obuhvaćena ginekologija i laboratorija, a rukovodstvu opštine obećala sam da ću kao premijer iz drugih sredstava omogućiti kupovinu ultrazvučnog aparata koji će koštati od 35.000 do 40.000 KM”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Kotor Varošu.

Ona je podsjetila da je na područje ove opštine iz Razvojnog programa, po različitim osnovama, do sada uloženo 70 miliona KM, a posredstvom povoljnih plasmana Investiciono-razvojne banke 11 miliona KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan kaže da opština želi dobru saradnju sa svim nivoima vlasti, kao i sa Vladom Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…