Tešić dao 4100 KM za šampionski pojas Draženka Ninića

Autor: Slaven Šubara / Datum: 16.12.2017. 10:03

Predrag Tešić, predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Kotor Varoš pobijedio je sa ponuđenih 4100 KM na aukciji koju je organizovao kikbokser Draženko Ninić gdje je ponudio svoj šampionski pojas. Ovaj trofej Ninić je osvojio 2008. godine pobjedom nad Portugalcem Tjerijom Mendešom, a sav novac od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe.

"Ja sam Predrag Tešić, Socijalista iz Kotor Varoša. Znam da političari nisu baš omiljeni, ali se ja trudim da budem drugačiji. Kada je Draže stavio svoj šampionski pojas na aukciju, odlučio sam da učestvujem iz tri razloga. Prvi razlog je da podržim našeg najvećeg šampiona, velikog humanistu i patriotu Draženka Ninića. Drugi razlog je da podržim rad Udruženja za rad sa osobama sa autizmom Djeca svjetlosti i nadam se da će im iznos od 4.100 KM, za koji je kupljen pojas, biti adekvatna nagrada za dosadašnji dugogodišnji trud. A treći razlog je bio da nisam htio da pojas završi u nekoj od privatnih zbirki već da ostane Republici Srpskoj. Ovaj pojas ću odnijeti da se izloži u Muzeju RS sa namjerom da bude prvi eksponat u sportskoj postavci naših sportskih šampiona. Nadam se da će i naši drugi sportisti prihvatiti ovu ideju i svoje trofeje izložiti u Muzeju kako bi sva buduća pokoljenja mogla na jednom mjestu da vide kakve sportske heroje smo imali", rekao je Tešić.

Sav novac od aukcije biće uplaćen humanitarnoj organizaciji „Djeca svjetlosti“, kao i prihod od prodaje ulaznica za „Spartan fajt najt 2“ koja je održana sinoć 15. decembra u banjalučkoj dvorani „Borik“ u organizaciji KBK „Sveti Georgije“ i KBK „Draženko Ninić“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…