Tradicionalna lovačka večera u Maslovarama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.02.2017. 11:19

Lovačko Udruženje /LU/ ´Jelovka´ iz Mjesne zajednice Maslovare kod Kotor Varoša organizovalo je tradicionalnu lovačku večeru, kojoj je prisustvovalo više od 300 lovaca i gostiju.

Predsjednik "Jelovke" Slobodan Župljanin odao je priznanje svima koji su doprinijeli razvoju udruženja u proteklih 27 godina.

"Naše aktivnosti prošle godine bile su usmjerene na uzgoj i zaštitu divljači", rekao je Župljanin i dodao da ovo udruženje obavlja značajnu i odgovornu funkciju.

"Konstantno se povećava broj naših članova i kao porodica jačamo i rastemo, a u narednom periodu očekujemo i podršku lokalne zajednice i Lovačkog saveza Republike Srpske, kako bi lakše realizovali planirane aktivnosti", zaključio je Župljanin.

Lovačkoj večeri prisustvovao je i predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić.

"Lovačko udruženje "Jelovka" je jedno od najorganizovanijih udruženja u okviru Lovačkog saveza Republike Srpske i veliko mi je zadovoljstvo vidjeti preko 300 lovkinja i lovaca na jednom mjestu", istakao je Minić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je poželio lovcima dobar pogled i mnogo uspjeha u uzgoju i zaštiti divljači.

I ove godine se učesnicima lovačke večere obratio iz Haga prvi predsjednik Lovačkog udruženja "Jelovka" Stojan Župljanin, koji je poželio da lovaca iz godine u godinu bude što više, da ne bude podjela među lovcima i da vode brigu o bezbijednosti u lovištu.

Na 27. lovačkoj večeri dodijeljene su zahvalnice, diplome i plakete pojedincima i kolektivima za doprinos u razvoju lovstva.

Za najbolju sekciju u okviru Udruženja "Jelovka" proglašena je sekcija "Borci", dok je najbolja lovna grupa "Brzi" iz Maslovara.

Za najuspješnijeg lovca u lovnoj 2016. godini proglašen je dugogodišnji član "Jelovke" Boro Stojanović, a nagradu su dobili i zaslužni lovci Boro Đurić, Boško Jotanović, Mićo Petrović i Zlatko Bojić.

Za promociju i popularizaciju lova kod žena nagrađene su Tatjana i Jelena Atlagić.

Zlatnim plaketama, najvišim priznanjem koje dodjeljuje LU "Jelovka", posthumno su nagrađeni Petko Župljanin i Ragib Salkić, kao i prvi predsjednik i jedan od osnivača "Jelovke" Stojan Župljanin.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…