Tradicionalni prijem za mališane kod načelnika

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.10.2017. 15:05

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan priredio je danas tradicionalni prijem za mališane iz Dječijeg vrtića "Larisa Šugić", čime je nastavljena Dječija nedjelja.

Sakan je rekao da dolazak djece unosi radost u zgradu opštinske uprave i da nema veće radosti za načelnika nego kad mu du posjetu dolaze mladi i djeca.

"Onda vidimo da grad ima budućnost i da djeca ovog grada imaju budućnost. Ovo jeste nedjelja djeteta, ali mi u opštinskoj upravi trudimo se da to ne bude samo ova sedmica, nego da je dijete važno svaki dan u godini", rekao je Sakan u obraćanju mališanima.

On je preporučio mališanima da slušaju tete i roditelje jer će tako lakše učiti, više raditi i biti bolji đaci.

"I kad prođe puno godina neko od vas će doći ovdje na moje mjesto i primati neku novu djecu. Raditi se mora mnogo jer se radom može mnogo i stvoriti", poručio im je Sakan.

Direktor Dječijeg vrtića "Larisa Šugić" Kotor Varoš Mladen Tepić rekao je da je ovo jedna u nizu dugogodišnjih posjeta ili vrtića opštinskoj upravi.

"Ovo je uvijek prilika da se pozdravimo i ispričamo. Djeca jedva čekaju ovo i puno očekuju od načelnika, da ih poštuje, da im omogući da ostvare svoja prava", istakao je Tepić.

On je naveo da vrtić u ovoj godini pohađa 145 mališana i da postoji potreba za proširenjem kapaciteta.

"Iz programa kapitalnih investicija za ovu godinu izdvojena su sredstva i raspisan tender za dogradnju jedne prostorije vrtića", naglasio je Tepić i dodao da im sutra u posjetu dolaze volonteri iz Crvenog krsta, u četvrtak idu u pozorište u Banja Luku i organizuju predstavu u vrtiću, dok je petak rezervisan za druženje sa drugarima iz "Kuće radosti" i Dan otvorenih vrata.

Mališani su priredili prigodan program i uručili poklone načelniku, a načelnik je obezbijedio slatkiše i sokiće za sve mališane.
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…