U Kotor Varošu do 15:00h na lokalne izbore izašlo 42,84% glasača

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.10.2016. 19:01

Od 20281 upisanih birača u Kotor Varošu do 15 časova glasalo je 8688, odnosno 42,84% odsto, saopšteno je danas na prvoj press konferenciji Centralne izborne komisije.

Na 36 redovnih biračkih mjesta u Kotor Varošu možete glasati do 19:00 časova.

Osim toga putem pošte pravo glasa ima 891 birač, jedno biračko mjesto je organizovano za glasanje u odsustvu, a angažovan je i jedan mobilni tim.

Za mjesto načelnika opštine Kotor Varoš bori se šest kandidata, dok je u trku za 27 odborničkih mjesta u izbornu trku ušlo čak 268 kandidata ispred 10 političkih subjekata. 

U Opštinskoj izbornoj komisiji su istakli da je omogućeno glasanje i za osobe koje nisu upisane u birački spisak, a ostvaruju biračko pravo. Oni će glasati na nepotvrđenim listićima, a svoje biračko pravo ostvarivaće uz jedan od identifikacionih dokumenata uz obavezu da dostave prijavu o prebivalištu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…