U Kotor Varošu održan 13. međunarodni festival dječijeg folklora

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.05.2016. 18:17

U našem gradu održana je smotra folklora u okviru 13. međunarodnog festivala dječijeg folklora.

Poštovaoci i ljubitelji tradicije, igre i pjesme imali su priliku da uživaju u nastupima vesele i razigrane dječice koja su svojom igrom i energijom mamila osmjehe i gromke aplauze publike koja je napunila sportsku dvoranu u Kotor Varošu.

Cilj ovog projekta je upoznavanje drugih gradova i drugih društava kroz folklor. Na festivalu su pored kotorvaroškog FA „Kotor Varoš“ i KUD-a „Mehmed Mujkić“ učestvovali i ANIP „Mladost“ iz Banja Luke, a putovanje igrom i pjesmom nastavilo se do Crne Gore koju su na ovom festivalu predstavljali članovi FA „Aluminijum“ iz Podgorice, zatim je nastavljeno veselo prepletanje nožica članova KUD-a „Kriva Reka“ iz Berivojče , a na kraju su članovi Fa „Sedenka“ Skoplje poveli kotorvarošku publiku do Makedonije i predstavili se spletom makedonskih narodnih pjesama.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…